Sale!
, ,

Празнината

11.00 лв.

ПРАЗНИНАТА

 

Катерина Върмет

Потресаващо реалистичен сюжет, зараден с особена поетичност и с удивителна сила на внушение.

Читателят попада в магията на един непознат свят, чиито обитатели са съхранили традициите и мъдростта на своята общност.

Историята на няколко поколения жени със силен дух, устояващи въпреки провалите им с мъжете и благодарение на тях.

Стела се обажда в полицията, когато вижда човек в беда близо до дома си. Като малка нарекла мястото Празнината – тясна, запустяла и опасна, потънала в сняг ивица земя.

В низ от редуващи се разкази хората, свързани пряко и косвено с жертвата – разследващите полицаи, семейството и приятелите – споделят личните си истории, водейки ни към фаталната нощ. Верметте ни представя десет припокриващи се гледни точки, включително и на мъртвата Рейн, майката на Стела, чрез които не само бавно и обмислено разплита възела на престъплението, но и ни прави съпричастни към историята на семейство метиси в родния й град Уинипег.

 

Катерина Върмет е канадска писателка, която произхожда от сърцето на метиската нация – Уинипег, Манитоба. Тя се застъпва за правата на аборигените и протестира срещу равнодушието на правителството и медиите към проблемите на нейния народ.

Първата й книга с поезия „Любовни песни от Севера“ спечелва най-голямата канадска награда за литература. Романът „Празнината“ получава над 20 награди, сред които наградата  на Амазон за дебютен роман на 2017 г.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Празнината”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *