Sale!
,

Уошингтън Блек

11.70 лв.

Категории: ,

Роман за границите на робството и какво означава да си свободен.

 

 

Eси Едужън е от ганайски произход. Тя се интересува от проблемите на чернокожите и споделя, че прави впичатление навсякъде, където се появи. „Това ми е причинило не малко дребни инциденти – казва тя. – Трудно е да си различен. Може би затова винаги пиша истории за хора, които не са част от мнозинството.“

 

Романът започва с ужасяващи сцени в захарна плантация в Барбадос през XIX век, видени през очите на 11-годишния роб Уошингтън Блек. Но целта на авторката не е само да разкаже жестоката история на колониалното робство. Акцентът е върху вътрешния свят на човека, а посланията ѝ имат философски измерения.

В центъра на романа е темата за свободата като личен избор и отговорност. Когато Уош остава сам, без своя покровител Тич, осъзнава, че единствено от него зависи да се спаси и да промени обствоятелствата в живота си. Пътувайки сам през Канада, Англия, Нидерландия и Мароко, той научава уроците на живота – за предателството, любовта, идентичността, независимостта и собствената си значимост. И за пътуването към себе си.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Уошингтън Блек”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *