Търсене

Нашите автори

Венелин Вълканов е любим художник на няколко поколения деца. Той е включен в почетния списък на наградата „Ханс Кристиян Андерсен”. Илюстрирал е над 100 книги. Неговата авторска книга „Трак” изпреварва с две години идеите на филма „Междузвездни войни”. Книгите му са издавани в Германия, Русия, Украйна, Словакия, Япония и Южна Корея.

ЛЮБОВ ГЕОРГИЕВА И ВЕНЕЛИН ВЪЛКАНОВ

Любов Георгиева е поет и писател за деца и възрастни, преводач на художествена и научнопопулярна литература. Става известна с детските поредици „Слънчеви вълшебства” и „Приказки в рими за деца любими”. Тя е един от основателите на Съюза на англоговорещите в България. Била е преподавател по английски и по риторика на английски език. През март 2013 г. получава Грамота – признание от Американския университет в България за „цялостния й принос за успеха на младото поколение, за това, че е помагала на своите ученици, че ги е вдъхновявала и окуражавала, и за своя изключителен опит като учител по английски език в СМГ”.
През 70-те години Любов Георгиева учи в католическо училище в Сингапур, където среща деца от различни държави. По-късно това повлиява на творчеството й, в което основната идея е хората от всички националности и религии да живеят в мир и хармония.
През 2015 г. Любов публикува първия си роман за възрастни „Под воала на времето”.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!