Търсене
Sale!

ХУДОЖНИКЪТ

Джейн Ъркхарт е световно призната канадска писателка, с голям творчески заряд и богата култура.  Преживяла смъртта на съпруга си, когато е едва на 24 години, тя често пресъздава в романите си драмата на погубената любов. Контактът й с художници и изучаването на история на изкуството са й помогнали да наблюдава задълбочено света, да вниква в детайла, образа, пейзажа. С характерния си поетичен изказ тя пише асоциативна, богата на символика и внушения проза.
„Художникът“ е превъзходен пример за майсторска литература, съзерцателна, задълбочена и с убедителни исторически детайли, сякаш гледани през ключалката на художническото ателие.

Романът е изграден като лична изповед на талантливия художник Остин Фрейзър. Той отразява артистичния дух на Ню Йорк от епохата на разцвета на модернизма и носи духа и атмосферата на културния елит на мегаполиса. Историческите събития около Първата световна война присъстват дискретно и  са пречупени през преживяванията на героите. Сложните съдби на всички, които стават част от личния свят на художника, минават през абсурдни обрати. Суровият прелестен северен пейзаж е като платно, на което се извайват истории за любов и смърт, приятелство, изневяра, страдание –  цялата гама от човешки страсти и емоции.
Парадоксална и с неочакван край е любовта на Остин към Сара – вдъхновението на неговия живот. Той познава всяка клетка от тялото й, което е рисувал стотици пъти, но познава ли душата й и собствените си чувства?

Original price was: 12.99 лв..Current price is: 9.00 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!