Търсене
Sale!

Момичето с червеното палто

Книга на годината на Уелс

 

Кейт Хеймър е израснала в Пемброкшиър в Югозападен Уелс. Живее със съпруга си в Кардиф. Спечелила е наградата за разказ „Рис Дейвис“. Нейни разкази са публикувани в антологиите „Литературна карта на Уелс“, „Нови уелски разкази“. Пише статии и ревюта за „Индипендънт“, „Мейл он Сънди“ и „Ню Йорк Таймс“.

Романът „Момичето с червеното палто“ е преведен на 16 езика и е спечелил  Наградата „Книга на годината на Уелс“, Наградата за дебютен роман на Британската книжна индустрия, той е  в краткия списък на наградата „Коста“ и др. Бестселър е на „Сънди Таймс“.

 

 

Бет е самотна майка, която се бори с непрестанно глождещото я усещане, че прекрасното й осемгодишно момиченце, което обича червения цвят и забавните истории, един ден ще изчезне.

И ето че това се случва: В един мъглив неделен ден двете отиват на местен фестивал на разказвачите, изгубват се в навалицата и малката Кармел изчезва.

Измъчвана от чувство за вина, Бет се посвещава на самотната мисия да открие дъщеря си. Полицията също прави всичко възможно да намери момиченцето.

А Кармел се отправя сам-самичка на странно и мъчително пътешествие. Озовава се на неочаквано място, където е принудена да разчита на острия си ум и интуиция, докато през цялото време отчаяно се мъчи да запази в паметта си образа на любимата си майка и не престава да се надява, че един ден ще се върне у дома и ще я прегърне.

Original price was: 17.99 лв..Current price is: 12.60 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!