Търсене
Sale!

Кръв и роза: Черно дежавю

Кръв и роза: Черно дежавю
Алпер Джанъгюз

Фантастичен криминален трилър

Роман с цвят на кръв и аромат на роза. Нещо по-скоро тъжно, доста динамично, много смешно.
Преводачът на второкласни любовни романи, средностатистическият безделник Азиз, точно преди да бъде изпепелен в пожар, се връща назад във времето, подмладен с двайсет години.Твърде възможно е да се заеме с разкриването на все още неизвършено убийство… Май е по-добре да бъде спасен животът на харизматичния социопат Абдул…
Ако успее да поправи водопровода на миналото, животът му ще бликне като силна чиста струя от крановете на бъдещето: Никога няма да изостави единствената си любов Нергис и ще стане достоен баща на дъщеря си Зейнеб.
И така, ще успее ли любителят детектив да промени хода на съдбата?
Ще се радва ли, че е спасил жертвата и е открил убиеца?
Кое е по-трудно да съзреш – бъдещето или миналото?

Алпер Джанъгюз (1969) е неоспорим майстор на черния хумор. Той е първият турски писател, включен в списъка на най-добрите световни автори, който се публикува всяко тримесечие в Германия. Макар че разглежда сериозни теми, касаещи света и турското общество, той е един от най-четените писатели заради своя оригинален стил и искреност и дарбата да предизвиква у читателя и смях, и сълзи.

АВТОБИОГРАФИЯ

Роден съм през 1969 г. в Истанбул. Прекарах детството си, разказвайки на приятелите си историите, които измислях в различни квартали на Аджъбадем. В останалото време участвах в междусъседски войни. Мисля, че това се дължи на моята лъжлива и злонамерена природа. Влязох в Дарушафака през 1980 г. Там спрях да разказвам историите си и започнах да пиша, тъй като твърде много говорене води до заключението, че си слаб. Бях малко разочарован, когато разбрах, че човек на име Франц Кафка може да измисля толкова добре, колкото и аз. Но бързо се съвзех. Все пак аз бях млад, а той мъртъв. Психологическото ми образование в университета Богазичи ме научи, че не сме много по-умни от японските пъдпъдъци, отглеждани за бой. На трийсет години някак успях да завърша започнатия от мен роман „Сладки сънища – психо-абсурдна романтична комедия“. В момента работя върху новия си роман с моята 11-месечна дъщеря Ада. Жул Верн, Мишел Зевако, Достоевски, Калвино, Набоков и Фаулс са велики фантазьори, които са ми повлияли в различни периоди от живота ми.

Категория

Original price was: 17.99 лв..Current price is: 12.60 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!