Търсене
Sale!

Рифът

Рифът

Едит Уортън

Първата жена писател, получила наградата „Пулицър“

 

Написан през 1912 г., в апогея на творческата зрялост на Уортън, романът е оценен най-високо от нейния близък приятел Хенри Джеймс. „Рифът“ е задълбочено изследване на човешкия характер, красиво написана, елегантна проза със стегнат сюжет и ярки сцени. С характерния си ироничен стил авторката описва аристократичното общество, което благодарение на произхода си познава отвътре. Героите ѝ са изобразени като интелигентни и чувствителни хора, които не се задоволяват с това, което им предлага животът, но са неспособни да прескочат бариерите на обществените условности.
След дванайсетгодишна раздяла случайна среща в Лондон съживява миналите чувства на Джордж Дароу и Анна Лийт. Сега нищо не може да им попречи да бъдат заедно – той е ерген, американски дипломат, а тя – вдовица. Заминавайки за Париж с намерение да ѝ предложи брак, Дароу получава телеграма от Анна, която го огорчава и връща спомена за старата болка. На гарата Дароу среща очарователната и духовита Софи Вайнър и двамата отиват в Париж…

 

За автора:

Едит Уортън е писател и дизайнер, наградена е с „Пулицър“ за романа си „Невинни години“. Тя е личност с разностранни интереси, светски човек, пътешественик, общувала е с бележити личности като  президента  Теодор Рузвелт, писателите Скот Фицджерад, Джузеф Конрад, Хенри Джеймс. Известна е с милосърдието и благотворителната си дейност по време на Първата световна война, за което президента на Франция я награждава с най-голямата френска награда – Ордена на Почетния легион.

Original price was: 17.00 лв..Current price is: 11.90 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!