Търсене
Sale!

Рут

Елизабет Гаскел

 

Рут

 

От авторката на „Север и Юг“

 

Елизабет Гаскел (1810 – 1865) е английска писателка на романи и разкази, чиито социални творби отразяват достоверно живота на различните съсловия от викторианското общество. Освен че пише истории в съавторство с Дикенс, Гаскел е и близка приятелка на писателката Шарлот Бронте и създава първата нейна биография.

 

„Скъпа Шехерезада, сигурен съм, че способностите Ви на разказвач не могат да бъдат изчерпани за една нощ, а ще продължат поне хиляда и една…“

Чарлз Дикенс в писмо до Елизабет Гаскел

 

„Рут“ (1853) е първият достигнал популярност роман на Елизабет Гаскел, в който главна героиня е „падналата“ жена. Това е забележителна история за любовта; за лъжите, измамата и последствията от тях; за семейството, което може да бъде както убежище, така и средство за манипулация и потискане на личността. Книгата оголва викторианското лицемерие и двойните стандарти, касаещи мъжкото и женското поведение.

Елизабет Гаскел изгражда майсторски, психологически издържан портрет на жена, която остава чиста и непорочна в сърцето си въпреки всички предизвикателства на съдбата.  Романът е бил забраняван и дори изгарян на някои места във Великобритания заради напредничавото за викторианския период съдържание.

Original price was: 26.90 лв..Current price is: 18.90 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!