Търсене
Sale!

ИРЛАНДСКИ ЛЕГЕНДИ, МИТОВЕ И СУЕВЕРИЯ

В „Ирландски легенди, митове и суеверия“ Лейди Уайлд описва емоционално, богато и вълнуващо една непозната за нас Ирландия с нейните древни светилища, иинтригуващи култове и затрогващи вярвания. Ирландия на древни раси и родове, страна, преживяла възходи и падове, но най-вече, населена с хора с уникална сила и характер. Страница след страница пред нас се разкриват красивите келтски легенди, колоритни заклинания и суеверия, запомнящи се случки от ирландския фолклор. С много любов и вдъхновение Лейди Уайлд ни превежда през историята на децата на Ерин – от древната им родина на Изток, през борбите с множеството нашественици, та чак до Дъблин от 19. век, изграждайки красноречив и обстоен портрет на ирландския дух и характер.

„Изследванията на митологичното наследство като метод за изучаване на човешката история са важен клон в етнологията… Ирландските легенди са особено важни, защото съдържат повече примитивни черти отколкото преданията на останалите западни народи… Информацията за много от ирландските легенди, суеверия и древни обичаи, описани тук, е събрана от устни източници при разговори със самите селяни на ирландски или англо-ирландски, които са съхранили до голяма степен звученето на древния език. Тези разкази са записани от специалисти, владеещи и двата езика, с точните думи на разказвача, доколкото е било възможно. Затова примитивният стил е запазен до голяма степен, а легендите се характеризират с особено, неподправено звучене, идващо сякаш от самото сърце на народа.“

Лейди Уайлд

За авторката:

Джейн Франческа Уайлд, известна като Лейди Уайлд, е родена в Дъблин през 1821 г. Тя е борец за независимостта на Ирландия и за правата на жените. Писала е поезия за революционното движение „Млада Ирландия“. Специалист е по келтска митология и фолклор. Човек с богата ерудиция, тя е допринесла много за ранното образование на Оскар Уайлд.

Original price was: 25.99 лв..Current price is: 18.20 лв..

Разгледайте още...

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!